Jopice in puloverji

Jopice in puloverji predstavljajo obvezen del garderobe vsake ženske, saj omogočajo nešteto možnosti kombiniranja tako s krili in hlačami, kot tudi z različnimi oblekami za tiste najbolj ekstravagantne modne navdušenke.

Na kaj pomislite ob besedi kot so jopice in puloverji?

Zagotovo na lep, debelo pleten volnen pulover, ki ga oblečete v mrzlih jesenskih jutrih pred odhodom v službo ali pa tik pred odhodom na čudovit božični sejem, kjer mraz ne čuti prav nobenega usmiljenja do vas.

Jopice in puloverji so za spletno trgovino s konceptom FIIGA prav posebnega pomena, saj pri izbiri le teh posvetimo največ časa. Zavedamo se, da predstavljajo poglaviten del vsake ženske garderobe v hladnih mesecih in da brez njih zimska moda ne bi obstajala.

Za FIIGO je poglavitnega pomena, da so med našimi artikli jopice in puloverji, ki so narejeni izključno iz naravnih tkanin, saj lahko le te dajo tisti pravi občutek toplote in nežnosti na koži. V naši kolekciji so na voljo različni modeli, vendar so prav vsi narejene iz 100% volne ali iz različnih kombinacij ovčje volne, merino volne, mohairja, kašmirja, svile in organskega bombaža.

Celotno ponudbo jopic in puloverjev si lahko ogledate tukaj:

Zakaj so jopice in puloverji narejeni iz naravnih tkanin boljši od tistih narejenih iz poliestru podobnih materialov?

Čeprav je razlogov toliko, da bi na to temo lahko napisali celotno knjigo, se bom jaz tukaj osredotočila na nekaj ključnih dejavnikov:

  1. Jopice in puloverji narejeni iz naravnih tkanin vam dajejo veliko prijetnejši občutek na koži in s tem vplivajo tudi na samo počutje.
  2. Pleteni izdelki kot so jopice in puloverji, ki so narejeni iz sintetičnih ali poliestrskih materialov lahko povzročajo tudi srbečico na koži in s tem neugodje.
  3. Pleteni izdelki kot so jopice in puloverji narejeni iz volne, kašmirja, svile, bombaža se ob pravilni negi ne raztegnejo in ne izgubijo svoje prvotne barve in oblike ter se ne izrabijo.
  4. Proizvodnja pletenih izdelkov iz naravnih tkanin, kot so jopice in puloverji, je vsekakor prijazna okolju.

Pri FIIGI si prizadevamo za okolju prijazno proizvodnjo, ki pušča minimalen ogljični odtis na okolje, saj se zavedamo, da je to primarnega pomena, če želimo živeti kakovostno življenje še naprej.

V naši kolekciji boste našli pletenine treh različnih blagovnih znamk, in sicer MASKA, RHUMAA in GESTUZ, ki pa imajo kljub vsemu veliko skupnega. Vsi njihovi izdelki in prav tako tudi pleteni izdelki kot so jopice in puloverji so narejeni iz okolju prijaznih tkanin. Svoje izdelke izdelujejo le v proizvodnjah, ki nudijo pravične pogoje in plačilo zaposlenim ter puščajo le minimalen negativen vpliv na okolje.

Blagovna znamka Maska izdeluje svoje jopice in puloverje izključno iz preje, ki je pridobljena iz najboljših predilnic v Italiji in Angliji. Vsa preja je OEKO-TEX 100 certificirana in vsa volna prihaja izključno iz  farm, ki zagotavljajo blaginjo za živali in naravo.

Blagovna znamka RHUMAA izdeluje pletenine, ki so hipoalergene, biorazgradljive in 100% veganske. Preja in volna sta pridobljeni izključno iz evropskih držav, ki sledijo regulativi uporabe AZO FREE barv in imajo GOTS in OEKO-TEX 100 certifikate. Njihova želja je izdelovati pletene izdelke kot so jopice in puloverji, ki bodo 100% brez plastike, vendar se sami zavedajo, da je v današnjem svetu to zelo težko.

Zakaj se odločiti za nakup pletenin pri nas?

Izbira pletenih izdelkov kot so jopice in puloverji, v naši spletni trgovini FIIGA vas zagotovo ne bo razočarala, saj ponujamo veliko različnih barvnih kombinacij in tkanin, ki vas bodo grele še veliko let po nakupu.

V kolikor imate kakršno koli vprašanje v zvezi z artikli ali nakupom nam prosim pišite na nakup@fiiga.si in z veseljem vam bomo odgovorili in svetovali.

Če pa želite biti obveščeni o zadnjih novostih v naši spletni trgovini, vas vabimo, da v spodnjem okencu oddate svoj e-poštni naslov.