Plašči in jakne

Prvi hladnejši novembrski dnevi prav vsako žensko opomnijo, da bo počasi prišel čas, ko si bo ponovno iz omare nadela plašče in jakne, ki ji vsako leto znova olajšajo mrzla zimska jutra pri odhodu v službo. V zimskih dnevih ni lepšega občutka, kot brezskrbno stopiti v mrzlo jutro ali večer in vedeti, da te greje topel volnen plač ali jakna, ki zaradi svojih kakovostne tkanine prav nikoli ne razočara.

Danes lahko izbiramo med nešteto različnimi modeli plaščev in jaken – od krajših, daljših, podloženih, s kapuco ali brez, s pasom ali brez, klasičnih enobarvnih pa do ekstravagantnih in pisanih. Izberemo lahko kar si nam srce zaželi, vendar se moramo zavedati, da kupovati plašč ali jakno ni enako kot kupovati obleko.

Ali veste, da plašč ali jakna nista le kos oblačila?

Plašči in jakne imajo eno pomembno nalogo, ki je večina drugih kosov oblačil nima in to je, da nas grejejo tudi v tistih najbolj mrzlih dnevih, ko vidimo lastno sapo v zraku. Najpomembnejše pri tem je, da izberemo plašč, ki je narejen iz naravnih tkanin, saj imajo le te veliko višjo toplotno obstojnost, kot tisti plašči in jakne narejeni iz umetnih tkanin ali materialov. Plašč ali jakna, ki je narejena iz naravne tkanine kot so naravno usnje, volna, krzno ali polnjena z naravnim perjem, ima veliko daljšo življenjsko dobo in veliko bolj vas bo grela od tiste iz umetne tkanine ali materiala.

Zakaj izbrati volnen plašč ali jakno?

V FIIGI boste našli veliko različnih modelov plaščev in jaken, vendar imajo prav vsi eno skupno točko in to je volna. Zavedamo, se da je pri izbiri plašča in jakne poleg samega videza, primarnega pomena tudi funkcionalnost. Prav zato lahko pri nas najdete le plašče ali jakne, ki so narejeni iz volne ali kakšnega druge naravne tkanine.

Volna je eden najbolj funkcionalnih naravnih izolacijskih materialov ali tkanin, ki odlično poskrbi za ohranjanje telesne toplote v hladnih dneh. Ima sposobnost, da uravnava telesno temperaturo, saj lahko absorbira približno eno tretjino lastne teže vlage, preden dobi občutek vlažnosti. Volnena vlakna imajo sposobnost ¨odstranjevanja¨ vlage in tako regulirajo telesno temperaturo kot npr., ko se preveč telo ogreje. Prav tako pa ujamejo toploto, ko se le ta iz telesa zmanjša. V tem primeru nam pomaga toploto ohraniti.

Blagodejen občutek toplote plašča ali jakne

Kljub temu, da plašči in jakne nekako spominjajo na nizke temperature in mraz, pa se le ti zadnje čase vedno bolj pojavljajo tudi v spomladanskih in jesenskih kolekcijah. Plašči in jakne so na nek način postali tudi modni dodatek, ki ga v prehodnih temperaturnih obdobjih vzamemo s seboj, le v primeru, da nas ne bi začelo zebsti. In prav zaradi tega poznamo ¨trenč¨ plašče in prehodne jakne, ki so idealni za obdobje, ko ne moremo predvideti vremenske spremembe.

Zakaj se odločiti za nakup plašča ali jakne pri nas?

Izbira plaščev in jaken v FIIGI vas zagotovo ne bo razočarala, saj ponujamo veliko različnih barvnih kombinacij barv in kakovostnih tkanin, ki vas bodo očarali/e z mehkobo na eni strani in dizajnom na drugi.

V kolikor imate kakršno koli vprašanje v zvezi z artikli ali nakupom nam prosim pišite na nakup@fiiga.si in z veseljem vam bomo odgovorili in svetovali.

Če pa želite biti obveščeni o zadnjih novostih v naši spletni trgovini, vas vabimo, da v spodnjem okencu oddate svoj e-poštni naslov.