Rute

Rute so modni dodatek, ki ga lahko v ženskem modnem svetu kombiniramo na neskončno mnogo načinov, kot so trak za lase, pentlja na roki, dodatek na torbici ali pa jo enostavno ovijemo okoli vratu. V zadnjih letih lahko opazimo, da so rute dobile svoje posebno mesto v modni industriji, saj ne veljajo več za modni dodatek, ki ga lahko nosijo samo naše babice po 70. letu. Danes lahko ženska z ruto izstopa iz množice na izjemno pozitiven način, saj kaže svojo sofisticiranost in ekstravagantnost, ki je pri veliko modnih kombinacijah primanjkuje.

In zakaj imajo prav rute posebno mesto v modnem svetu?

Vsaka modna navdušenka ve, da so rute tisti poseben modni dodatek, ki lahko še tako klasičen in monoton  ¨outfit¨ spremenijo v ekstravagantnega, ekscentričnega in sofisticiranega. A bistvo ni le v tem kako je videti ženska, ki si nadene ruto, temveč kako se ob tem počuti. Občutiti mora, da ji ruta daje poseben lesk na obrazu in spremeni celotno podobo in počutje v oblačilu, ki ga je nadela nase.

Potrebno je poudariti, da rute ne izboljšujejo le videza, temveč imajo tudi visoko funkcionalnost, saj nas grejejo v mrzlih zimskih dneh.

Kakor pri vseh ostalih kosih oblačil ali dodatkih je poleg videza zelo pomemben tudi tkanina ali material iz katerega je izdelek narejen. Svilene in volnene rute se nikakor ne morejo primerjati s tistimi iz umetnih poliestrskih materialov, saj umetne mase ne garantirajo več desetletne obstojnosti in ne dajejo tiste nežnosti in topline na koži v hladnih mesecih.

Svila je naravni protein in zato tudi naraven proizvod, ki je za kožo veliko bolj primeren od kateregakoli umetnega. Svila je prav tako edina tkanina, ki ima lastnost, da nas v vročih poletnih mesecih hladi in v mrzlih zimskih mesecih greje. Prav zaradi te posebnosti lahko svilene rute nosimo tako pozimi kot tudi poleti. Gre za najmehkejšo in najudobnejšo tkanino, ki jo lahko nadenemo na kožo. Je lahka in topla tkanina, ki diha. Podobno kot volna, svila absorbira 30% svoje lastne teže v vlagi. Svila je poleg vseh že naštetih lastnosti, tudi odporna na plesen, molje in pršico. Kljub temu, da je tanjša od debeline lasu, je močnejša od jeklene žice. In prav zaradi tega ima življenjsko dobo, ki preživi več generacij.

V FIIGI lahko najdete svilene rute blagovne znamke Wyilda of Norden, ki so narejene iz premium mulberry svile z ročno izdelanim robom. Debelina svile je 18 m/m ali 12 m/m.

Blagovna znamka Wyidla stremi k minimaliziranju ogličnega odtisa na okolje. Njihove rute so narejene iz visoko kakovostnih naravnih tkanin brez prisotnoti nevarnih kemikalij, formaldehida, APEO-ja in AZO-ja.

Wyilda je mikro blagovna znamka, ki si v svetu mode še utira svojo pot. Začeli so sodelovati z podjetjem AWAJ v Bangladešu, ki predstavlja na stotine žensk, ki delajo v modnih proizvodnjah. Njihovo poslanstvo je vsem tem ženskam omogočiti pravno pomoč, izobraževanje in zavarovanje. AWAJ predstavlja spremembe in prav zaradi tega jim Wyilda nameni 5% svojega dobička.

Zakaj se odločiti za nakup rute pri nas?

Izbira rut v FIIGI vas zagotovo ne bo razočarala, saj ponujamo veliko različnih kombinacij barv in velikosti, ki vas bodo očarali z mehkobo na eni strani in dizajnom na drugi.

V kolikor imate kakršno koli vprašanje v zvezi z artiklom ali nakupom nam prosim pišite na nakup@fiiga.si in z veseljem vam bomo odgovorili in svetovali.

Če pa želite biti obveščeni o zadnjih novostih v naši spletni trgovini, vas vabimo, da v spodnjem okencu oddate svoj e-poštni naslov.